събота, 20 ноември 2021 г.

АвиаМоделирование - Урок 1, Метательный планер "Микро 300" своими руками

АвиаМоделирование - Урок 3, Метательный планер из СПИЧЕК и БУМАГИ своими...

АвиаМоделирование - Урок 2, Метательный планер "Мини 460" своими руками.

За участие в международни състезания

 Изискванията са следните:

- първо, да сте член на клуб, който ви е регистрирал и в БФА;

- второ, да имате международен лиценз, т.е. на FAI;

- трето, да сте участвали във вътрешни състезания и турнири с много класирания в челната тройка;

- четвърто, да можете да си платите разходите.


За състезанията, организирани от БФА

 Изискванията за вас са следните:

- първо, трябва да сте членове на клуб по авиомоделизъм;

- второ, трябва да сте добре спонсорирани поне от родителите;

- трето, да сте добре подготвени с модели;

- четвърто, ако не можете да си направите сами моделите - да има кой да ви ги подготви на съответното състезателно ниво.

Кога ще е състезанието по авио- и ракетомоделизъм

 Отговарям на въпросите ви:

В България има два типа ученически състезания по авио- и ракетомоделизъм -/1./ организирани от БФА /Българска федерация по авиомоделизъм/и /2./едно ученическо, организирано от МОН, по-конкретно от Двореца на децата и БФА. Класовете модели са в зависимост от това дали сте деца /т.е. до 7. клас включително/ или сте средношколци.

Основното ни участие е на ученическото състезание, което тази учебна година ще бъде в Ловеч от 12 до 15 май 2022г. Вероятно средношколците ще могат да участват и на някои от състезанията, организирани от БФА. На този етап това важи за Иван, Жан и Александър.

Участието ни в Ловеч

1. Програма минимум - само авиомоделизъм -  участие на Иван, Жан и Александър - тренкорд 2,5см3, акробатични, въздушен бой /ако има.../ и радиоуправляемите класове / електропланер и акробатичен/.

2. Програма максимум - участие по авиомоделизъм и ракетомоделизъм. Това е най-трудният вариант, понеже ще трябват няколко треньори от батковците ви - студенти или вече завършили моделисти. Съответно и разходите стават с четири цифри😓, т.е. спонсорството на родителите става по-голямо, почти на 80% от истинските разходи. Плюсовете - ще могат да участват повече от вас,  но и нощувките в Ловеч стават 3-4, ще изтървете някое контролно, някое изпитване, т.е. все неща, които не ви харесват😢

3. Някакъв междинен вариант  - по всяка вероятност това ще бъде най-реалното. Но за него - друг път.

С отговора на част от въпросите ви днешното ви онлайн обучение приключва за онези, които бяха на линия. За останалите - имате време до петък следващата седмица.


Задачите за тази седмица. И за следващата!!!

 Запознайте се с последните клипчета, които са свързани с кордовите модели.Напомням ви, че най-напред ще бъдат определени бъдещите състезатели на тренкорд, т.е. на скоростни без използване на резонансна тръба; на акробатични /Ф2Б/и на въздушен бой /Ф2Д/. Напомням на Максим, че ако се справи с тренировките на кордови през декември, февруари и март - ще го очаква републиканско първенство. За всички останали - битката за място тепърва започва. 

А ако не ви допаднат кордовите - очакват ви радиоуправляемите😉

Единствените определени състезатели за следващата година са Жан, Иван и Алекс. Частично, т.е. включени  вече в разширения отбор са Илия, Митко, Ема, Дани, Максим, Руслан,Коста, Краси, Алекс, Тери, Ева и ... желаещи. 

 При толкова много ентусиасти е възможно да "възродим" и участието си по ракетомоделизъм.

Разпределете си времето за гледане, за почивка и т.н.

петък, 19 ноември 2021 г.

Дано!!!

 Дано тази събота е последната, когато няма да имаме право на присъствие в клуба. Вероятно следващата събота ще започнем в ограничен състав!

Вижте последните публикации на клипове, посветени на кордовите модели и основно на Ф2Б. Това ще е и темата за съботното "дистанционно обучение".

неделя, 14 ноември 2021 г.

Грозно предупреждение към 3. група


Мили мои,
Ако продължавате да не си изпълнявате задачите, следващите работни и присъствени занятия вместо да ви давам материали и задачи, ще започна да разучавам как се танцува шафъл.
Вече си разчистих работното помещение като танцова площадка😎 А какво представлява това чудо -  вижте клипа!!!

Виктор Королев. Никакая


Тази песен е посветена сякаш на моята нещастна първа наградка...

Бедни, бедни мои награди...

      Бедни, бедни мои награди... Никой на този етап не е изявил желание да участва в битката за вас. Няма никакви следи за желание - нито на имейл, нито на вайбър, нито на смс. Никъде!

     Ще си ви прибера да поспите в кашончетата до четвъртък, 19,30ч., а после и до неделя пак по същото време. 

     Очевидно ще бъдете раздавани някога. Но кога???