събота, 1 септември 2012 г.

Почивка

Най-сетне - малко почивка. От Световното на кордови в Пазарджик ще се завърнат Бати Евгени и Ивайло. Имаха много силни противници и не успяха да продължат в битките за медали, но са доста амбицирани за следващите състезания. Моделите, правени в последния момент, се оказаха с добри полетни качества и влизат в серийно производство. Очертава се група на въздушните разбойници, която ще трябва да избира между риболова и подготовката за октомврийските битки. Не е лошо да се подсещат, че имат оранжев картон. Още малко и...червен.
За Световното по ракетомоделизъм в Словакия днес пътува Светльо, който ще участва на радиоуправляеми ракетопланери/ С8Д/. Да му пожелаем успех. Можем да бъдем благодарни на всички, които помогнаха за финансовото осигуряване на хотелския му престой в Липтовски Микулаш.
За разлика от кордоваците, които си изпросиха оранжев картон, групата на ракетарите се представи тази година сравнително добре. До края на септември трябва да се направи анализ на конструкциите, които провалиха част от стартовете на последното републиканско и до Нова година да бъде готов отборът за следващата спортна година. Вече е позволено да се подмазвате на Деница, която ще командва парада.
Що се отнася до радиоуправляемите модели - моделите вече са управляеми, но людете са абсолютно неуправляеми и ще се наложат корекции в групите и отговорностите. Да пожелаем на Стоян по-бързо да се възстановява след опита му да изучава анатомичното устройство на ръката. Пък и има още една ръка, която не е шита.
Няколко дена клубът ще бъде затворен за посещения и гледане през прозорците. Причината - и африкански слон да вкарате вътре в клуба, след няколко секунди ще ви е трудно да го откриете къде се е скрил.