четвъртък, 12 ноември 2020 г.

Лоши новини...е, и една-две добри.

 Забраната за работа стана още по-строга. На всичкото отгоре - има и ВиК повреда на нивото на новия ни клуб./ Вече е отстранена !!!/ Не зная и дали ще ви тормозя официално с дистанционно обучение. Доколкото разбрах - вероятно до 25.11. няма да се видим😢.
А ето и малко по-добрите:
- Руслан и Иля ще получат почти готови за сглобяване модели на електролет, тренкорд за 1,5 см3 двигател и няколко готови за изстрелвате тренировъчни ракети. За тяхно съжаление - няма как да ги стартират на улицата, поради високи изисквания за безопасност;
- Всички останали ще научат какво ги очаква, когато ми изпратят по вайбър, на имейл или с пощенски гълъб скица/ снимка/ на някой от публикуваните предните седмици модели. Ако не искат - детските градини работят.

П.П.
Първият, който се престраши, беше Иван. Направо ми изпрати снимки на новия си акробат, както и на главния инспектор по качество на изработката. Наградата му - литър горивце, притири и шлайфпасти за доработка на някой от масовите ни двигатели. Е, шлайфпастите са някъде из багажа, но все някога ще ги открием. Дано само диамантените пасти са запазени.
Очакват се и други смелчаци😀


неделя, 8 ноември 2020 г.

За следващата събота.

 Дано не бъдат продължена забраната за моделистите от съботната група, че да си продължите работата. Очевидно до черния петък / 13.11./ ще трябва да чакаме добри новини. Бъдете здрави и мийте по-често ръцете и лицето си.

How to Build the FT Master Series Spitfire // BUILD


Прекалено дълъг клип, но пък изпълнението е майсторско. Който желае - може да го изгледа със скорост поне 1,5, а само важните моменти, които ви казват и показват нещо ново - да изгледате на нормална скорост. Гледайте, спирайте , когато се уморите, но до следващата събота трябва да сте готови. А и трябва да разбера дали ще можете да изтеглите чертежите на моделите😓

Други разлики

 Познайте какво ще стане, ако ви видя да сечете бамбукова летвичка с ножица😡

Втора разлика

 Целият модел се сглобява с помощта на пистолет за топло лепене. Е, искат се добри умения, които може да развиете с времето. Затова много от сглобяванията ще бъдат с лепила, т.е. по-бавно, за да може да коригирате отклоненията.

Първа разлика

 Първата разлика - детайлите на техния модел са предварително изрязани лазерно. Е, вие ще трябва да подходите по друг начин - да си направите шаблони, да начертаете моделните части, да ги изрежете и... да започнете сглобяването на модела

Да започнем и днес...

 Поглеждам часовника и виждам, че е време да започнем. Броячът за днес започва от 83009.

Започнете отново с гледане на клипчето за спитфайъра, но този път пуснете клипа забързано, до 1,5 скорост. Целта вече не е да слушате какво ви говорят двамата приказливци, а какво ви показват.