четвъртък, 22 май 2008 г.

Акробатични волности

Тези акробатични волности са на Димо Желев от бургаския тим"Ламята Спаска".Като го гледа човек как кара - почва да се чуди къде са му оставили салатката с ракийката.Жалко само,че видеото е с такова лошо качество...Дано поне времето към 7 и 8 юни в Приморско да е хубаво и приятно за снимане.Че то инак таблото " Наша гордост " пак ще си остане тъжно и самотно.
Тогава ще бъде лютата битка на кордоваците за купа"Асен Йорданов", кръг от Световната купа за кордови авиомодели.Ако всичко бъде наред - ще могат да се видят големите имена от България и чужбина на скоростните,акробатичните,въздушен бой и тим рейсинг/отборно надбягване/.

Старт

А ето и как се пуска този модел...

вторник, 20 май 2008 г.

Коментарите в блога

Може да звучи смешно и неясно,но почти бях изоставил двата си блога за моделизми.Едва днес прочетох коментара на Димитър Вълканов и искам лично да му се извиня.Това са ми учебни блогове и в тях помествам "лекциите" си и някои материали,с които не искам да пълня моделарските сайтове.Вече имаме три състезания зад гърба си и има доста материал.Освен за моите момчета,ще публикувам и няколко материала за хора като Димитър Вълканов,които живеят извън България в момента,но са си моделари и навярно такива ще си останат,т.е. с тази приятна болест.

Подготовка на гуменяк

Гуменият двигател,който за този клас трябва да тежи 10 грама,се навива по този начин.Съжалявам много ,че не мога да посоча името на треньора,но се надявам,че няма да ми се сърдят от град Левски.При навиването на гумени двигатели за конструктори е желателно да има и предпазна шайба.Разправят,че ако тя липсва,удоволствието при скъсан двигател било твърде голямо...