събота, 30 октомври 2021 г.

Задачите за новата седмица

 Очевидно ще трябва да проявите малко търпение, докато проблемите с коронавируса добият малко по-приемливи стойности и решения. 

Тъй като най-засегнати са групите в петък и събота, за да не скучаете - използвайте свободното си време да се запознаете с последните три клипа. 

Първият е за бъдещите кордоваци на комбат и акробатични.

 Вторият и третият / Як-55, "кръстолет"/ - за всички, които усвоят работата върху обичайния за клуба ни електролет "спитфайър" / своеобразен преход към кордовите модели и към радиоуправляемите/, а след това - започнат работа върху първите си радиоуправляеми.  

За сведение на някои - "Хоби остров" след време станаха "Алнадо". Има какво да научите от техните клипове!!!

И не е необходимо да знаете руски, полски, турски, немски или френски. Действията на моделистите са достатъчни особено за онзи, който желае и сам да научи нещо!

Авиамодели. Крестолет Як-55 из EPP. Часть 2 | Хобби Остров.рф

Авиамодели. Крестолет Як-55 из EPP. Часть 1 | Хобби Остров.рф

Upoutaný akrobatický model F2B z pohledu pilota.

вторник, 26 октомври 2021 г.

Задачите за 30 и 31 октомври.


За всички групи!!!

     Вижте внимателно клипчето, а после отново / вероятно няколко пъти!!!/ обърнете внимание на действията на Кендин от 3-та минута до 15-та.
     Моделчето е класическа конструкция, но изпълнено с материал, с който не разполагаме в клуба. Имаме 6мм селитрон и ...скоч.
     Нямаме и много от екстрите, с които е изпълнено свързването на рогчетата на управлението, но това не е страшно, има и други варианти...
     Няма да имате такава силова установка, т.е. няма да имате такъв двигател, понеже си нямаме 3Д-принтер, но пък имаме достатъчно бръшлес мотори, серва и малко оцелели спийдове.
      И настройката на апаратурата няма да бъде с използване на програма в телефона. Пак ще си бъде класическата. 
     Ценността на това клипче е в това, че можете лесно да си направите работен чертеж,стига да си спирате клипчето на определено място; да се запознаете детайлно с работния процес и последователност на операциите; да се запознаете с множество  тънкости при работа със силикон и моделарски инструменти.
      За правенето на панти със силикон ще имате и друго клипче, понеже предложеният вариант е подходящ за тренировъчни учебни модели,но за спортни модели е по-добре да се използва друг силикон.
     Ще е добре да се запознаете и с другите клипчета на Кендин Яп.
     Тези задачи са нещото, което ще трябва да изпълните до 31 октомври, понеже ще бъдете навярно всички онлайн.

неделя, 24 октомври 2021 г.

Как оклеить детали скотчем | Хобби Остров.рф


Не е необходимо да се притеснявате, че не разбирате руски език. Следете внимателно действията на обясняващия и ще разберете как се обличат детайлите на един модел със скоч.