петък, 5 юни 2009 г.

Купа "Асен Йорданов"

От 05 до 07 юни ще се проведе за трети пореден път кръг от световната купа по Авиомоделизъм за кордови авиомодели - "АСЕН ЙОРДАНОВ". Един велик българин - конструктор в авиацията,прославил родината ни в целия свят.За него може да научите повече на сайта на турнира www.f2abcd.hit.bg Домакин на състезанието ще е колективът на Модел клуб - Бургас. На полигоните на летището на Албена холдинг до гр. Приморско се очаква оспорвана борба за призовите места. Съгласно спортния календар на БФ по Авиомоделизъм,това състезание ще е с ранг и на Национален шампионат в класовете Ф2А - Скоростни,Ф2Б - Акробатични и Ф4Б - Копия на действителни самолети. В последната категория не е провеждано официално състезание у нас близо 20 години. До момента в категорията има заявено участието на 5 състезатели. На състезанието ще вземат участие и пилотите в категорията Въздушен бой. Резултатите в тази категория не могат да важат за националния шампионат. Причината е ,че методиката на провеждане в категорията е на елиминиране и при участие на състезатели от чужбина не е реална. В тази категория нац.шампионат ще се проведе в края на м.септември в гр.Правец. Очакват се за участие състезатели от Русия,Сърбия,Словакия,Германия,Австрия,Украйна и Беларус,както и на нац.отбор на Армения в клас Въздушен бой.Очакваме състезанието да е полезна обмяна на опит и проверка състоянието на нашия национален отбор, на който предстои участие в Европейското първенство в края на м.юли в Белград. От Обединения ученически спортен клуб "Бургас-2007" като пилоти участие ще вземат Димо Желев - в класовете Ф2Б и Ф2Д, Евгени Желязков - в клас Ф2Д и Денислав Вълков - в клас Ф2Б. Нека да пожелаем на тях,както и на механиците им - Станислав Лефтеров и Стоян Димитров -успешни стартове!

четвъртък, 4 юни 2009 г.

Първи юни

Един скромен видеоматериал от празнуването на Първи юни в Морската градина...Е, някои малки дечица не ми изглеждат много мънички, но и те изглежда в собствените си очички се "самоизглеждат" манечки,понеже много трудно се съгласиха да отпуснат някое завойче на определено мъничките дечица, за които всъщност беше цялото това бръмчене. Това естествено е в кръга на шегата. Браво на Станислав, Иван, Марио,Евгени и всички останали, които много сериозно осмислиха дейността си в групите по проекта "Спорт за децата в свободното време" на Държавната агенция за младежна и спорта.

Купа "Асен Йорданов"

Тази събота и неделя на летището край Приморско ще се проведе поредното състезание от Световната купа за кордови авиомодели