петък, 15 януари 2016 г.

Заради олимпиадите

Заради олимпиадите тази и следващата седмица ще се наложи да започваме занятия официално след 13,30 - 14,00 часа.

понеделник, 11 януари 2016 г.

Сред десетте най-добри спортисти на БФА

В годишната класация на Българската федерация по авиомоделизъм за десетте най-добри спортисти двойката Палежев/Чолаков се нарежда на четвърто място. Това си е голям успех за батко ви Стефан, още повече, че поради липса на официален клуб даже не сме гласували... За непосветените ще добавя, че той е първи при средношколците за изминалата година на въздушен бой.
За му пожелаем здраве и още по-големи спортни успехи. И дано има късмет, че да ни зарадва със селфи до абориген  и малко кенгурче през месец май!!!

Стратегическо камикадзе "БИ-62"


Американците си имат един стратегически бомбардировач, който може да носи атомни бомби. На тази снимка се вижда,  че Бай Иван подготвя голяма изненада за батко си Стефан - умален модел на този стратегически бомбардировач, който сигурно може да носи полезен товар от стотина атома, понеже е от клас "сняг - небе - бордюр". Да разшифроваме и наименованието:
"БИ" очевидно означава Бай Иван. Не е като американското Бе, ама нейсе...
62 не е число, а са две цифри една до друга. Шестицата е любимата оценка на Бай Иван, а двойката е за останалите му съученици.
Според други тълкувания, откакто  нашият Иван си е купил форичка, тази година се кани 6 пъти да бие бати си Стефан и само два  пъти да падне стратегически, т.е. да не остане съвсем без противник на поляната.