събота, 16 януари 2021 г.

Ако имате проблеми

 Ако имате проблеми- можете да използвате вайбър, имейли и коментарната част на блога. Стига да не сте забравили от дистанционното обучение буквите😎

Flite Test - FT Spitfire - BUILD


Бъдещият акробат за Ники Старши, Иля, Руслан, Станислав, Краси, Християн и Златомир/???/ Има какво да научите, въпреки че едно гледане няма да е достатъчно. Възможно е и друго решение на тялото, стига да поумувате как ще стане. Но... за това ще ви трябва още доста опит.
Клипчето е за изучаване на чужд опит! Още е рано да мечтаете за подобни неща, но вече започнахте с първите стъпки на подготовката си. А и не е лошо, ако разгледате безплатните идеи на Flite Test. Вярно е, че водещите за доста приказливи веселяци, но опитът им заслужава внимание, а моделите, които са с безплатни чертежи / планове/, можете да разгледате, изтеглите и ако имате желание - дори да си направите съответните модели. И запомнете, че е желателно да подбирате планове, които са съобразени с размер на хартията А4. Просто такива са ни принтерите😊После - каквото сабя покаже...😬

Задачите за днес, 16.01.

 Първо, желателно е да прочетете онова, което съм ви написал в поста от 9.01.2021. Отнася се особено за юнаците от СУ "К. Петканов".

Второ, състезателната грпупа да се запознае с клипчето за направа на крило, което ви предложих преди малко.

Трето, положете усилия за използвате познатите ви начини за свързване - вайбър, есемеси, на имейл. Желателно е да се научите как се изпращат прикачени файлове по електронна поща или на вайбър. Ако имате проблеми - следващата седмица ще ги отстраним.

Четвърто, наградите за днес:

- Иля получава материали за направа на тренерчето, включително сервомашинки, двигател, перка и работеща апаратура с всички допълнителни аксесоари- спийд, батерия и...

Руслан ще получи същото, ако си завърши задачата с чертежа.

Станислав - части за електролет и почти завършен електролет.

-Днешната група - Краси, Християн, Златомир/?/ ...- електролет за дозавършване.

Пето, всички подаръци влизат в действие до две седмици, ако си свършите добре днешната задача. Тя е и за утре, и за следващите две седмици. Изключение има само за Иля и частично за Руслан. 

Airfoil foam cutting


Този клип ще ви даде възможност да разберете как можете да направите крило с материалите, с които разполагаме в клуба. Клипчето  е най-вече за големките - Иван, Жан, Алекс, Ники Старши /Пачев/ и Павлин, но не пречи и всички да го видите. Все пак ви напомням, че профилът  е плоско-изпъкнал, един обичаен профил за радиоуправляемите тренери. Двойно изпъкнал ще стане за акробатите на Жан, Алекс, Ники Старши, Руслан и Иля и...???. Разполагаме с почти всичко необходимо. Може дори да се приложи и вакуумиране.

Днес, 16.01.

 Днешните дистанционни занятия ще бъдат насочени основно към подготовката на Иля, Руслан, Станислав, Краси, Християн, Златомир/ извинявам се, ако объркам на някого името/, Венци, Ема, Алекс, Ники Младши, Дани, Ники Старши и... За разлика от познатите ви дистанционни обучения - при нас заниманията са в много по-голяма степен свободни. Задачата може да я изпълните тогава, когато на вас ви е удобни. Не може да изоставите домашните си работи. Целта е да се научите да организирате свободното си време така, че да изпитвате удоволствие от работата си, а не да се чувствате като приковани с пранги за робската галера на т.н. образование. Ако не разбрахте някои думи - направете справка с тълковните речници!!!

Сега е 14,54ч., а задачата ще получите след 17,15ч.


неделя, 10 януари 2021 г.

Приятна работа!

 Започнете с гледането отново, запишете основните размери. На този модел няма да правите работен чертеж, а само работна скица с размерите. Имате телефони и до петък, 15 януари, трябва да ми изпратите доказателства, че сте си свършили работа. Изненатата ще е в петък около 20 часа или събота, след 10,00ч. 

П.П. Очевидно няма да има изненади. Днес,16.01., ще има олимпиада по математика. Успех на участващите. Ще продължим дистанционно от 17,15 днес и утре.

Новата задача - като вчерашната

 Новата задача е ... старата. 

Първо, изгледайте клипчето. Ще са ви необходими около 22 минути. Следват 5 минути почивка и  започнете с работната скица на модела. Няма  да ви преча повече на  трудовия ентусиазъм следващите 20-на минути.

How To Make RC Model Airplane Fun-Fly Style. DIY RC Airplane With Brushl...

Започваме отново...

 Време е. Часът е 17,15. Първите  десетина минути трябва да опишете, т.е. да разберете как се правят пантите, например крило - елерони. Разгледайте отново клипчето, но само в тези моменти, които ще ви дадат информация.

Новата задача ще получите към 17,30ч. Модел от същия автор, но ... акробат.