събота, 20 ноември 2021 г.

Кога ще е състезанието по авио- и ракетомоделизъм

 Отговарям на въпросите ви:

В България има два типа ученически състезания по авио- и ракетомоделизъм -/1./ организирани от БФА /Българска федерация по авиомоделизъм/и /2./едно ученическо, организирано от МОН, по-конкретно от Двореца на децата и БФА. Класовете модели са в зависимост от това дали сте деца /т.е. до 7. клас включително/ или сте средношколци.

Основното ни участие е на ученическото състезание, което тази учебна година ще бъде в Ловеч от 12 до 15 май 2022г. Вероятно средношколците ще могат да участват и на някои от състезанията, организирани от БФА. На този етап това важи за Иван, Жан и Александър.

Участието ни в Ловеч

1. Програма минимум - само авиомоделизъм -  участие на Иван, Жан и Александър - тренкорд 2,5см3, акробатични, въздушен бой /ако има.../ и радиоуправляемите класове / електропланер и акробатичен/.

2. Програма максимум - участие по авиомоделизъм и ракетомоделизъм. Това е най-трудният вариант, понеже ще трябват няколко треньори от батковците ви - студенти или вече завършили моделисти. Съответно и разходите стават с четири цифри😓, т.е. спонсорството на родителите става по-голямо, почти на 80% от истинските разходи. Плюсовете - ще могат да участват повече от вас,  но и нощувките в Ловеч стават 3-4, ще изтървете някое контролно, някое изпитване, т.е. все неща, които не ви харесват😢

3. Някакъв междинен вариант  - по всяка вероятност това ще бъде най-реалното. Но за него - друг път.

С отговора на част от въпросите ви днешното ви онлайн обучение приключва за онези, които бяха на линия. За останалите - имате време до петък следващата седмица.


Няма коментари: