събота, 30 януари 2021 г.

Иля и Митко

И първа деликатна забележка

 Не правете опити да ми се обаждате по телефона, какъвто опит прави Камен. Пишете ми във вайбър или ми пишете на имейл! Писаният текст дисциплинира и развива ума ви!

Разбрахте ли ме, уважаеми млади господине!??

И първата награда за днес, 30.01.

 Пада се на Иля и Митко Пачев. Ще бъдат първите, обучавани в управление на тренкорд от батко им Иван.



Задачите за днес на съботната група

 Задачите за днес са поставени още на 16.01.2021. Прегледайте на бърза скорост клипчета на веселяците за спитфайера, като обърнете специално внимание на направата на крилото. И не забравяйте, че основната ни тема до края на месеца ще е правенето на крила.

Информация за родителите

 Уважаеми родители,

От 1.02. до 15.02.2021г. ще се направи профилактика на помещенията, машините и съоръженията като част от подготовката на клуба за пролетния сезон. През това време учениците ще бъдат на дистанционно обучение. Задачите им ще са лесни за изпълнение и няма да пречат на официалната учебна подготовка. Изпълнението им по време е по избор на самите деца,  като по този начин се учат сами да организират свободното си време. Задачите за втори и трети клас ще бъдат поставяни всеки вторник към 19 часа, а на четвърти клас- в петък от 19 часа. Гледането на учебните клипчета и изпълнението на задачите ще е според семейните и учебните им задължения.

четвъртък, 28 януари 2021 г.

Информация за съботната група

 Нормални занятия от 10 часа. 4 учебни часа с по 30 минути работа / според новите инструкции/ 10 минутно проветряване. Спортната група вероятно ще бъде отделена в друго помещение, за да не се засича с основната група. Ако снегът се стопи - може да видим трагичния полет на Ковидчо Акробатиков на Бай Иван, както и други пърпорещи.

П.П. Преди малко видях, че прогнозата за събота не е добра. Бай Иван и Жан да проверят неделните си ангажименти и ако е възможно - да ги пренаредят. В неделя ще е идеално за пускане.

Paper Airplane World Championship - Red Bull Paper Wings 2015


Някой от вас зададе въпрос дали има състезания за хартиени модели. Ето ви пример от едно световно първенство. И се надявам, че ще откриете и българско участие. И то какво! 
Вие също ще имате подобни състезания. С няколко различни модели.  
Първото ще бъде около 3 март, второто около първа пролет. По класове и паралелки, но съобразени с изискванията за безопасност. Само с модели, изработени от хартия.
 Освен познатата ви конструкция, ще бъдат предложени и няколко други модели с различна степен на трудност при изработката. Следващите дни ще ви бъдат предложени няколко модела за избор.
През април и май ще има и с други материали.

Как летят самолетите? За юнаците от втори, трети и четвърти клас


Ето и главната задача за желаещите да научат нещо повече - да изгледате внимателно клипчето. И е без значение колко пъти ще го гледате. И дали ще бъде днес, или след няколко дни. Важното е да разберете, че винаги има какво да научите нещо от подбраните за вас клипове. Та дори и да разберете, че нищо не разбирате 😀

вторник, 26 януари 2021 г.

Making model aeroplane wings from expanding foam

 
Още една идея за правене на крила, особено за за корпорацията Жан, Иван и сие. Ако не ги домързи да направят калъп, който да става за серийно производство, може и младите надежди от КП да се "облажат".

неделя, 24 януари 2021 г.

За 30 и 31 януари

 И следващите "виртуални" занятия в събота и неделя ще бъдат посветени на правенето на крила. Някои от клипчетата ще бъдат публикувани през седмицата.

Коментарите и съветите - на 30 и 31 януари след 17,15ч. И...ужас за душите ви! Може да има много БУКВИ!