петък, 4 септември 2015 г.

От електронния вестник http://chernomorie-bg.com

Спорт
Бургазлия втори в Европа по авиомоделизъм
Четвъртък, 03 Септември 2015г. 19:31ч.  
Автор: Десислава Георгиева   
DSC_3429Бургазлията Стефан Чолаков стана втори на Европейското първенство по авиомоделизъм, на което
страната ни бе домакин. Той бе в представителния отбор на България на престижния форум. В отбора влизат четирима състезатели и Стефан е единственият от Бургас. Преди да спечелят сребърния медал в конкуренция с най-добрите в този спорт, националите ни бяха на подготовка в Ландрес, Франция. Там те участваха също в състезание и заеха второ място.DSC_3438
Стефан Чолаков е сред най-добрите състезатели от клуба по авиомоделизъм към Общински детски комплекс в Бургас. Той е с ръководител Георги Янев. През клуба годишно преминават около 30 деца и тийнейджъри от I-ви до XII-ти клас. Там те се обучават в авио и ракетомоделизъм. За съжаление Бургас не предлага нужните условия за трениране на този спорт. Това е и причината състезателите да не могат да го демонстрират пред широк кръг зрители. Въпреки това, те показват че са добри и печелят медали на всички национални състезания, на които участват. Медалите на Стефан като част от националния ни тим са най-доброто представяне на страната ни в този спорт пред последните 20 години. Георги Янев не крие радостта си от постиженията на неговите възпитаници. Поредното предизвикателство пред тях е през октомври на състезание в Ловеч. 

вторник, 1 септември 2015 г.

Малка среща на големите...







За тази година - толкова!


Публикувам тази снимка с благодарност към  руския фотограф.

понеделник, 31 август 2015 г.

За вторник, 1.09.2015

За вторник се очертават няколко важни събития.
Първо, ще трябва да изпратим  в тежкия студентски живот /различава се от нормалния живот по това, че в него етанолът многократно надвишава  метанола/ Светльо и Дочко, а виртуално и Деница, която вероятно вече е във Франция.
Второ, ще трябва подобаващо да посрещнем бати Стефчо като европейски вицешампион при юношите на Ф2Ц / тим рейсинг/.
Трето, ще трябва да вдигнем в ранг "старо куче" Бай Иван и Жан. Дано Ивайло успее да дойде, че да ги "кракоположи".
Четвърто, ако е хубаво времето и ни стигне времето за подготовка, малко да разтревожите небето.
Подготовката за скромното шоу ще започне след 14-14,30 часа, понеже имам служебни ангажименти сутринта.
Официалното изпращане ще започне около 18 часа - в клуба или на полето. Поканват се всички, които желаят да отделят малко от времето си.