събота, 13 ноември 2021 г.

Новите надежди /3-4/. Преди година...

DIY 🎄Рождественский АНГЕЛ 😇Украшение на ёлку 🎄Christmas Decorations Angel

А този клип - за развиване на уменията ви да работите с пистолет за топъл силикон!

Engel aus Papier / Angel made of paper / DIY


Това клипче ще ви даде възможност да разберете как по-лесно да си направите стример за вашите ракетни модели. Е, и да си украсите елхата с нещо ваше, а не правено от други хора😊

Почивка

       Не забравяйте след всеки 40 минути да си правите почивка. Можете да изхвърлите боклука / какъв ужас!!!/, може да проверите дали хладилникът ви работи правилно / какъв кеф!!!/ или пък да се подготвите за следващите две клипчета с новогодишна насоченост. 

     Не са избрани случайно, защото имат за цел да ви запознаят с техника за изработване на стример, както и да развиват уменията ви да работите с различни лепила и пистолет за топъл силикон!

Можете официално да започнете

 Часът вече е 10 и можете да започнете. И не забравяйте,че трябва да се съобразите и с другите си учебни ангажименти. 

Задачите ви са много, започват от задачите за първа и втора група и продължават да следващата събота😂

Отделяйте поне един учебен зас за "разходка" из блога. На първо време - от началото на м. октомври.

Успех!!!

Как става тренировката на тренкорд.

Ф2Д , комбат, въздушен бой

Тим рейсинг и младите госпожици от отбора на Русе

Тим рейсинг , отборно надбягване

За времето до идването на присъствените занятия

 Запознайте се със стартовете на кордовите модели. За основа ще ви представя сътезанието в Пазарджик тази година.

Допълнителните задачи за трета група

 Първо, ако имате време, можете да потърсите сами материали в ютуб за направа на витла.

Второ, за почивка можете да направите някои от моделите, предназначени за първа и втора група.

Трето, темата за наградите ще бъде обогатена не към 10,30 днес, а утре, неделя, около 13,30 часа!!!

Приятна работа. Въпроси и постижения на вайбър. 

Отговарям само на писмени текстове!!!

Die HolzWerken-Kopierfräse - das sind ihre Talente

За серийно производство могат да се използват и т.н. копирни мащини. Ето как изглежда и как работи еднатакава машина. В българското списате "Млад конструктор" преди много години бяха публикувани чертежи за копирно устройство, което се поставя на струг и отново се постига добра точност.

Как сделать пропеллер

Нещо по-кратичко. Илия , Руслан, Максим и Ярослав да открият печатните грешки във видеоматериала!!!

Моделист-конструктор. Деревянный пропеллер своими руками | Хобби Остров.рф

Клипчетата с Алексей са малко "бавнички", многото му обяснения биха объркали вашите преводачи от руски на български, но си заслужава.

Глобална тема - пропелерите, перките

 Когато разопаковахме част от обемния си багаж, на бял свят в новия ни клуб се показаха купчина заготовки за въздушни винтове, пропелери или перки, както обикновено ги наричаме. И тогава Бай Иван ме подсети, че дори и те / Иван и Жан/, никога не са ме чували да говоря на тази тема. Причината е, че стъклоплатовите / някои с карбонови нишки/, както и "купешките" бяха бързо изместили глада за перки в клуба и подготвените материали си останаха на склад. Някои материали дори не ги видях / няколко заготовки от твърда балса, от липа, от габър/ Останали са повече от бук, които са за мотори МК17, метеор, ритъм, сокол, стриж, комета, посон. Това са основните двигатели, които използваха поколението на братя Полихронови, Николай Богданов, Руси, после Лъчезар и накрая - асовете от т.н. златно поколение. Впрочем последните вече минаха на стъклоплатовата технология и хич не им беше до дървени перки.

Все пак - друго си е да направите поне една дървена перка. Затова тази седмица само ще гледате.  Може и на бързи обороти.

петък, 12 ноември 2021 г.

3Д Коледна звезда

Как сделать новогоднюю снежинку легко и просто из бумаги А4. Новогодние ...

За трета група

Първо, задачите ви ще започнат да се появяват от днес до неделя вечерта. 

Второ, избраните клипове  са свързани с бъдещите ви модели и основните направления, по които ще се готвят бъдещите състезатели на клуба.

Трето, можетеда потренирате с предложените модели за първа и втора група. Допълнително ще избера клипчета, с което започваме подготовката на украсата за Коледа и Нова година.

Непознаването на езика на клипа да не ви притеснява. Визуалното изображение е достатъчно красноречиво, пък  и да има какво да попитате😀, когато най-сетне започнем присъствени занятия.

И нещо за знаещите руски език: Плосколет своими руками (rc-aviation.ru)

Проклейка крыла лавсановой плёнкой без клея БФ

За Илия, Руслан, Максим, Ярослав, Дани, Алекс, Александра, Ева, Териса, Ема, Силвия, Станислав, Златомир и  други желаещи.

четвъртък, 11 ноември 2021 г.

№2


Както ще видите - това е един вариант на основния модел. Оставям ви насаме с клипчето и изпълнението на един певец от слабо позната народност. А после - можете да снимате и изпратите на вайбър творенията си. Ако не можете - потърсете помощта на някого от семейството ви.
Довиждане до следващата седмица в четвъртък!!!😥

Втора група - здравей!

 Здравейте третокласници. Няма да ви измъчвам с много текстове днес,  но ако се чувствате измъчени- отложете четенето на текста за наградите друг път. А и не вярвам да проявите някакъв интерес😉

За първите 15 минути трябва да прочетете съветите на първа група от вчерашния ден, да направите предложеното ви моделче.

 И още нещо - този пост непрекъснато ще се допълва... С текст, а след 15 минути и с клипче!

След като направите няколко моделчета, направете си почивка и потърсете остново няколко листа хартия  с форма на правоъгълник, но не по-малки от автобусно билетче и не по-големи от покривката на масата, на която е сервирана вече вечерята ви!!!

Втора група

 Занятието на втора група ще започне днес след 18,30ч. Онези от вас, които са възпрепятствани, можете да погледнете задачите си и след няколко дни, но преди Нова година!!!

На вниманието на Иван, Жан, Алекс и Максим

Наградите за най-активните

      Питате дали ще има награди за най-активните. Очаквах тази седмица вече всички да сте на училище, тестовете да са определили кои от вас могат да започнат присъствено обучение и тогава, на първите срещи, щях да обявя наградите.

     Първо, те са за най-активните и изпълнилите основните задачи.

     Второ, не се предвиждат награди, които нямат нищо общо с моделизмите.

     Трето, съобразени са с възрастовите особености и затова някои части ще бъдат завършени предварително в комплектите. 

     Четвърто, свързани са с евентуалното ни участие в бъдещите турнири и състезания през следващата година.

     Пето, към наградите ще се включат и първите ви опити за управление на кордови модели, стартове на ракетни модели, хеликоптерчета и дрончета.

    Шесто, всички останали, които са пожелали да мързелуват, ще получат за утеха по едно бомбонче😋

......................................................

Повече подробности - в събота след 10,30 часа.

сряда, 10 ноември 2021 г.

№1


Ето вече клипчето са публикува в ютуб и можете да го гледате! И не забравяйте да се усмихвате,  ако не успеете от първия път.
А ако сте в добро настроение - направете си няколко Можете да ги снимате и с помощта на мама или тати да ми ги изпратите на вайбър.
Довиждане!

За първа група

 Здравейте деца.

Навярно сте много уморени от онлайн обучението ви а затова ви предлагам един лесен за изработване модел. Можете да го направите в рамките на този учебен час, а може дори и в неделя.

Когато се видим следващата седмица, ще направим едно скромно състезание. А сега 10 минутна почивка, понеже се уморихте да четете този текст. Потърсете си лист с формат А4, т.е. от голяма тетрадка през това време.

Хапнете още нещо сладко, понеже ви очаква тежка физическа дейност - трябва да гледате клипчето и да направите същото моделче. Не пълзящо, а летящо!!! Готовност - до 5 минути!!!