събота, 29 февруари 2020 г.

Първи новини за моделарската среща на Великден/ първа редакция/

Днес, 29.02.  се състоя първата среща с бургаските организатори на срещата. Най-голямата изненада за мене  беше присъствието на Марио, когото не бях виждал от доста време.
Очерта се следната ситуация:
Първо, събитието ще е на 19 април, Великден, като всичко трябва да приключи в първите часове на следобеда, за да могат всички да празнуват и в семейна обстановка следобед, или вечерта.
Второ, Лефтера и Иван са съгласни на първо време да помогнат за ракетарската програма. Пиша " на първо време", понеже Иван може да ни помогне с неговия екип и за автомоделите. Не че ще има голяма възможност там да се пускат, но поне ще помогнат за оправянето на някои недосчупени модели в клуба. Ракетарската програма е амбициозна и вероятно към Лефтера и Иван ще е желателно да се включат и друти. Най-шеговитото е, че двигателите ще са на почетна възраст, т.е. преди рождените дати на повечето от вас.
Трето, ако Марио пожелае, понеже е своеобразен доайен на ерцистите, може да стане главния организатор на шоуто на радиоуправляемите модели. На този етап към него и Жан ще се включи и Стоян Киров. Все още не съм говорил с Гого Маджаров, но дано да е свободен, понеже някой трябва да ръководи рц планерите.
Четвърто, въздушният бой ще бъде поверен на Ивайло, а Стефан, освен комбатарските побоища, се надявам да помогне и на акробатичните и тренкордите.
Пето, Бати Евгени ще се занимава с проблемите на всички кордоваци/ Ф2Д, Ф2Б, тренкорди и електролети. Т.е. комендант и главен съдия на Ф2.
Шесто, за главен координатор на събитието ще помоля да бъде Мари, понеже все ми се струва, че само тя може да ви направи в ситуация " слуш".
Седмо, все още се проучва пържолено-кюфтяната страна на "въпроса".
Осмо, който желае да пооправи моделите си или да направи нови - може да разполага с време всяка събота след 12,30 часа. Вероятно  към средата на март ще може да се работи и в неделните дни.
Девето, възможно е китайският вирус да промени основно плановете ни, дори до отказване от такава среща. Подготовката за нея обаче вече започна.