събота, 6 февруари 2021 г.

петък, 5 февруари 2021 г.

Задачите за третокласниците и четвъртокласниците

 Първата задача - запознайте се с избраните за вас клипчета от 28 януари. Започнете с "Как летят самолетите" и приключете с днешните клипове.

Първи въпрос 

Кои са братя Райт и какво са направили около Коледа през 1903 година? 

Втори въпрос 

С какво събитие свързваме тази година, 1903, в българската история? В избраните клипчета няма отговор, но се надявам, че ще се досетите как да разберете това. Не е изключено някои ваши прадеди да са свързани с това събитие!!!

Втора задача - потърсете в сайта и разгледайте клипчето от снимки за змс Димитър Вачков. В клипа  ще можете да се запознаете с най-трудния клас в ракетомоделизма - С7 - копия на действителни ракети.

NB !!!

Който желае - може да ми изпраща писмени отговори на вайбър, имейл / yanev_ge0@abv.bg / или като коментар в нашия сайт!

F1D Indoor Free Flight | Flite Test


И още едно клипче за клас Ф1Д, което ще ви даде малко повече подробности за тези модели. Ако някой се интересува защо не правите на занятия подобни модели - задайте си въпрос какво от онова, което виждате, ще сте в състояние да направите..😢😢

четвъртък, 4 февруари 2021 г.

2018 FAI F1D World Indoor Free Flight Championship at West Baden


За всички!!!
Запознайте се с един вид /клас/ модели, за които в България няма специални състезания. И имат чудовищното тегло от няколко грама. Обличането на крилата и опашните плоскости е също необичайно. Летят с помощта на гумен двигател.

Третокласниците


 

сряда, 3 февруари 2021 г.

вторник, 2 февруари 2021 г.

Задачите за второкласниците

 Задачите за второкласниците ще бъдат дадени утре, 3. 02., за да могат спокойно да се запознаят с учебния ни блог, а и да могат още по-спокойно да се порадват и на междусрочната ваканция😊. Една от тях ще бъде свързана с въпроса кога за първи път се появява тяхна снимка в сайта ни. Задачата е с повишена трудност и навярно ще им трябва доста време за търсене и малко досетливост. Успех! Откритието може да споделите на имейла ми или на вайбър, или написано на малко листче до 4.02., 16 часа.

неделя, 31 януари 2021 г.

Началото на новия тренировъчен сезон

 Днес открихме тренировъчния сезон. Заслугите са на Иван и Стефан Чолаков, студент в София. На снимката от заглавната страница може да видите не само тях, но и другите големи имена от клуба ни. Не всички успяха да дойдат тогава, 29.12.2018г., липсват и моите момчета и момичета от 80-те и 90-те години, някои вече на 35 - 45 години. За съжаление не успяхме да се съберем на предвижданата по-късно среща на поколенията.

Времето беше идеално за обучение на тримата ни млади  пилоти. Имената им остават временно в тайна, за да не се възгордеят😁 Важното е, че се справиха блестящо както треньорите, така и нашите най-млади надежди от 1., 2. и 3. клас!