петък, 19 октомври 2018 г.

За 20 октомври

     Очертава се хубав полетен ден за средношколците. Младите надежди обаче ще трябва да помогнат в разчистването на новия стар полигон за кордовите депронки. Към края ще се проведе състезание с хартиени планерчета. Победителят ще получи почти готова за полети кордова депронка на 27 октомври. Тя ще е "негова" докато се превърне в купчинка парченца. Право на участие ще имат всички до седми клас включително. Всички участници ще получат по три РМД-та за летяща чиния и три за обикновен ракетен модел /С6А/.
     Ако работите бързо - ще можете да си подготвите част от работните чертежи на моделите. Ще продължите и работата по крилата на моделчетата, с които ще участвате на състезанието за празника на Бургас. Към края на м. ноември ще станат ясни и какви ще са наградите за първите трима и за участниците.
     С месечните ви самоспонсорирания ще бъдат закупени основно материали за моделите, които трябва да завършите до края на първия учебен срок. Материалите от холандския склад ще бъдат лично ваши, т.е. ако се учите добре и не ви мързи да помагате вкъщи, можете да убедите родителите си да ви направят предколедно подаръче. Става дума за перки и сервомашинки. Двигателите, спийдовете , батериите и радиоапаратурите ще бъдат "служебни", т.е. няма да бъдат лично ваши, освен  ако нямате голям и щедър спонсор. За състезателните модели може да се потърсят и други търговци, но тук ще трябва да се включат и татковците.
     Управлението на парите ви за първия учебен срок ще бъде поверено на Бай Иван, Мартин, Жан, Алекс Николаев и Теодор. За втория срок част от "банкерите" ще бъдат сменени.
     Целта е да се научите да управлявате парите си.