сряда, 25 ноември 2009 г.




Заместник-министърът на физическото възпитание и спорта доц. Лазар Каменов награди инж. Александър Денкин – многократен шампион по авиомоделизъм, за цялостния му принос в развитието на този спорт в България.
На церемонията присъстваха Сотир Лазарков – заместник-председател на Българската федерация по авиомоделизъм, и Любомир Дончев – национален състезател и координатор на Световната купа за нашата страна по кордови авиомодели.
По думите на доц. Каменов младите хора трябва да се учат от спортните личности, прокарали следа в историята. “Поднасям ви тази статуетка като признание на цялата спортна общност, вашите поддръжници и всички, които имат интерес към авиомоделизма. Пожелавам ви да продължавате със същата любов и желание да го развивате,” каза заместник-министърът.
Сотир Лазарков сподели, че авиомоделизмът е спорт, който от една страна помага на децата от малки да придобиват елементарни познания за боравене с техника, а от друга - развива тяхното физическото възпитание и въображение. “Нашата федерация се стреми да създаде условия за възвръщане на този спорт сред младите хора, да им даде добра основа за развитие като личности и бъдещи специалисти във всяка една област, защото заниманията със спорт са основното средство, което ги държи далеч от предизвикателствата на улицата”, каза Лазарков.