събота, 9 януари 2021 г.

How To Make RC Trainer Airplane. DIY Model Airplane For Beginners


Това ще бъде и първото ви обемно тренерче. Вашето ще бъде с малки корекции, понеже няма да излита от твърда настилка, а от ръка. Ето защо не се занимавайте много-много с управляемото първо колело. А и вместо колесници ще направим само подсилване на моделчето така, че да издържи на по-твърдо приземяване. Ще има и други промени, но за тях едва тогава, когато получа снимки на вашите работни скици. Под скица ще разбирам всичко, което наподобява формата на детайла и има съответните размери. Е, има и една-две "уловки" в клипчето, но ... така е. Важното е да ги откриете. Мисленето ви е по-важно. Не сме занаятчии, че сляпо да следваме нещото.😎
Времето ви за занимания изтече, но можете да се завърнете към задачата когато пожелаете! До утре, в 17,15 часа.
Все забравям да ви напомня, че може и в блога да си записвате коментарите...
Чакам вече инфо от Иля и Руслан. Днес двамата направо биха всички рекорди - модели за три-четири занятия успяха да направят за едно занятие.

Особености на нашето дистанционно обучение

Първо, не е задължително непременно да бъдете ангажирани в определеното време. Можете да разгледате поставените задачи, а самите тях да решите през някакво друго време. Ве пак до 20 часа на деня преди редовни занятия е желателно да ми изпратите снимка на вашата дейност / САМО СКИЦАТА/ като изпробвате различни начини  - файбър, имейл и т.н. Не е желателно да ми изпращате  гълъби с писма, понеже няма да мога да ги нахраня подобаващо 😓

Второ, задачата ви днес е да изгледате един определен учебен филм, след това да си намерите бели листи и някакви чертожни инструменти - линийка, молив или химикал. Търсенето им е нещо като почивка ...

Трето, започвате отново да гледате филма, като влезете директно в ютуб и започнете да спирате на всеки момент, в който се описват основните детайли. Начертавате си онова, което виждате и най-важното -  нанасяте размерите. Не се стремете към прецизност, понеже това трябва да само скица.

Четвърто, изхвърляте боклука от кухнята, за да си починете от тежката трудова дейност. След като свършите това, изведете кучето на разходка или поне си оправите мъъъъъничко стаята, можете да поискате от основните си спонсори да ви закупят през седмицата един бял кадастрон.

Пето, на този кадастрон трябва да начертаете в истинските им размери всеки един детайл. И не забравяйте, че обикновено размерите са в милиметри. Това ще е вашият работен чертеж, който ще можете да копирате или използвате директно като работен чертеж за сглобяване на модела.

Шесто, можете да залепите няколко листа от тетрадка голям формат един след друг и така да си свършите работата. Не бива да забравяте, че този вече работен чертеж може да го използвате при правенето на вашия модел, следователно - да не става даже и за гледане😊 Всеки един детайл - тяло / фюзелаж/, крило, хоризонтален и вертикален стабилизатор трябва да си имат отделен чертеж.

Седмо, пуснете отново клипчето и си проверете творческата дейност.

Осмо, запишете на всеки работен чертеж името си 😎😡😢

Девето, снимайте работата си и ми я изпратете до 21 или 24 януари, но ТАЗИ година!!!

Десето, щом успяхте да прочетете толкова дълъг текст, значи е дошло време за първата ви почивка. Идете до кухнята и се заредете с енергия, понеже започваме...По-точно - започнете с гледането на клипчето от 9 януари за тренерчето.

my single aileron servo bell crank mechanism..


Предложих ви да разгледате тази конструкция, понеже позволява ограничаване на сервомашинките. Ако имате поне две, не бих ви я препоръчал за по-бързи модели!

понеделник, 4 януари 2021 г.

Щом дойде новата година - поне да е с нов късмет!

 А дано, ама кой знае!?!

 При всички положения - утре, вторник, от 16 часа започват нормални занятия второкласниците от 2.Г, в четвъртък  третокласниците, а в петък четвъртокласниците от 4.А. Децата от паралелките, които не могат да бъдат включени тази седмица, ще бъдат компенсирани в следващите седмици.

В събота от 10,00 са начинаещите състезатели до 4. клас, като при тях ситуацията е по-сложна, ще трябва да бъдат и онлайн  поне 2 учебни часа от 17,15 часа / и в събота, и в неделя/. Това последно съобщение засяга преди всичко Иля и Руслан, Ники Младши и Дани. Желателно е да ми се обадят предварително, за да се спазят ограниченията на помещението и изискванията за безопасност. 

Вече се обадиха за Иля и Руслан, чакам ги утре!

За по-големките - ще видим какво ще се реши в следващите дни.

Заради особеностите на работното помещение - всички с маски. И по-топло облечени, понеже ще се проветрява по-често, а и заради лошото време няма как да бъдем навън!

NB  Вали сравнително силен дъжд. Ако ви създава проблеми - отложете идването до клуба за следващата седмица!!!