вторник, 28 септември 2010 г.

Първият...

Първи за Горна се записа Гого Добрев. А другите ? В събота трябва да се разписвате на официалните документи, а не да се почесвате по косичките...

неделя, 26 септември 2010 г.

Горна - 8-10.10.2010

На имейла ми yanev_ge0@abv.bg  следва да заявите желанието си за включване в групата за републиканските състезания по авио- и ракетомоделизъм за деца и младежи, организирано от БФА и клуб "Моделист"- Г.Оряховица.

Поканата се отнася до Деница,Марио Дачев, Мартин Янев, Петър, Ивайло, Светозар, Стефан, Велин, Ангел, Васко, както и новото попълнение Николай и Георги.

Негативните елементи са следните:

Първо, ще се пътува с влак, независимо от състава на групата.

Второ, няма да има никакво спонсориране,т.е. само пътните ще са към 40 лв., спане -12-14 лв., храна 20-25 лв., консумативи - 15 лв. Смятайте и говорете с родителите си.

Трето, няма много време за подготовка.

Лесново 2010

Успешно приключиха състезанията в Лесново за нашата скромна група. Може би недоволен ще е само Петър, понеже нямаше как да стартира при пукнат станок и липса на резервни части, но пък всички са много доволни от помощта му.

Мартин най-сетне успя да се пребори с конкуренцията и най-вече със себе си. Първи е на Ф2Б / акробатични кордови/ при юниорите. Все още е далече от големите майстори, но пък за няколко седмици подготовка успехът му е повече от заслужен.

В клас Ф2Д /въздушен бой/Ивайло почти отнесе Ромео, но заради по-дълго нелетяно време загуби битката с минимално разлика. Третото място, и първата му индивидуална купа, напълно отговаря на моментното му състояние.Важното е, че преодоля "големите мъки" на първите стартове и успешно се вписа в групата на въздушните "разбойници".

Бати Евгени беше поне една класа над всички. Лично мене ме изненада с по-агресивния си, МАКАР И МАЛКО ХАЗАРТЕН стил на каране. На моменти си мислех, че освен да се забавлява, е дошъл и да подстригва тревата на Лесново. След толкова суперлативи - това е новият шампион на България. Ако и Димо беше участвал, сигурен съм, че щеше да стане шоу от световна класа. Очевидно освен на старите асове като Любо Дончев, федерацията ни ще разчита и на новата вълна - Евгени, Ромео , Димо и Ивайло. Остава всички да им пожелаем успех. Защото очаквам напролет да цъфнат и нови цветя...