събота, 18 май 2013 г.

В събота и неделя.

Днес и утре кордоваците са в Ловеч. Следващото събиране/ вече нямаме занятия!/ ще е на 25 / събота/. Събирането е особено важно за ракетарите. Наско Митрев, Деян и Сашко трябва да си получат и лицензите. От 31.05. до 2.06. е състезанието за деца в Горна по ракетомоделизъм. Ще се ходи ли, или няма - това ще е въпросът...
Поради липса на време снимки от 17 май са публикувани само в блога на  клуб"Моделни спортове" на ОУ"Л. Каравелов". Погледнете адресите вдясно или питайте чичо Гугльо.

петък, 17 май 2013 г.

Днес, петък

Освободени за днес са: Бай Иван, Маруан, Максим, Деница, Дочко, Ивайло,Стефан, Стоян, МгГого, Добрин.
Желателно е към 10,45 вече да сте на казиното и да не изпадате в паника, ако няма какво да правите. Ще си правим май повече снимки.
С бай Иван, Маруан, Максим, Стефан и Светльо е желателно да се видим след 17, 30 в клуба за последен инструктаж. Да поставят предварително в багажа си бележника и бележката за медицински преглед.
Ивайло и Стефан да не забравят, че за стартера има нов акумулатор, и той вече е в клуба!!!

четвъртък, 16 май 2013 г.

Днес, четвъртък

Днес ще бъде тежък ден. Средношколците, които желаят да участват в подготовката за утре, трябва да заявят това си желание, за да получат извинителната си бележка. С този въпрос ще се занимават Деница или Светльо. Ивайло ще трябва да посреща в клуба останалите, да им направи инструктаж по безопасност и да им определи работата за утре. Който няма работа или не желае да прави това, което Деница, Ивайло или Светльо му кажат- да не идва!
Всички, които заминават за Ловеч, следва да приготвят 50-60 лв. за транспорт или хотел. Желателно е до 15 часа да ми ги донесете в клуба.
Маруан, Максим и бай Иван да се появят в клуба след 14 часа.
Деница и Светльо - в ЛК, с готовност да отидат до ОДК.
За утрешния ден и пътуването до Ловеч - по-късно.

сряда, 15 май 2013 г.

За Маруан и Максим, а после и за ...

Юначета,
Изглежда само бай Иван чете какво пиша. Събирам вече парите за пътуване!!! Неприятното е, че днес, сряда, съм прекалено много ангажиран с други работи. Вероятно и в четвъртък ще е така. Затова, ако имате възможност, предайте днес или утре парите на батко си Ивайло в клуба. На 17.05. сте освободени от училище и след 8,00 трябва да сте в клуба.
На Стефан и Дочко Ивайло да обясни какво означава жълто-червен картон. Последното не е шега! Ако не им харесва - още днес да хващат пътеките!
Ще поискам за утре / четвъртък/ Деница, Светльо, Стоян и МгГого да бъдат освободени, за да подготвят демонстрациите на 17 май.

понеделник, 13 май 2013 г.

Моичките

Поради липса на време повече снимки от участието на нашия отбор ще бъдат публикувани по-късно. Но ако погледнете младичките съдии, няма как да не ви се изясни защо дисциплината в отбора ни беше тотално срината.



Среща с една легенда

Съдиите

Турският отбор

Турският отбор беше съставен само от юноши и девойки. Личеше си, че става дума за клуб, който е свързан с училище / колеж/. Страхотни деца! Никакво мрънкане и лигавене, толкова често срещани явления при родните мамини отрочета.



неделя, 12 май 2013 г.

Светът е една голяма шатра


Купа "Каспичан". Откриването


Ето този млад и красив съдийски отбор изкара от равновесие Моичките. Да са ни живи и здрави, да помагат на клуба и федерацията още много години!

Купа"Каспичан-2013". Общи впечатления

Страхотна организация, страхотна визия за облика на един състезателен полигон!!! Някои технически нововъведения не работиха перфектно, но това може да се поправи за европейското.
Може би някои да са били подразнени от грешките на младия съдийски апарат, но това е решение с бъдеще. Най- малкото - децата проявиха изключително усърдие да съдийстват. Браво на каспичанлии!
Само едно не можах да разбера - моичките какво гледаха повече - моделите си или...???
Ако съдя по резултатите им - май беше второто...Изпущена работа, както казваше Геле /един от най-известните ни национални треньори по времето на ОСО/  преди мнооого години, когато моичките от Русе бяха избягали със сина му на дискотека и  на наследващия ден имаха голеееми проблеми с фокусирането.

Купа "Каспичан-2013". Стартове на С8

Завърши купата, тепърва ще се правят анализи за ситуацията, в която се намираме, но общото впечатление е добро. Новите модели на С6 и С3 на Деница и Светльо летят като гвоздейчета в небето и влизат в серийно производство. И най-важното за тези модели е, че нямат нищо общо с произведенията на фирмата "Сакатен кункен". Жалко за С8, където липсата на добра екипировка ни донесе много негативни емоции. Другото е по-важно- че от почти невъзможни ситуации / как ви изглежда модел, който вместо да литне , започва да прави акробатични премятания по земята и едва тогава, когато моторчето му набира импулс - да литне нормално!!!/ моделите и на тримата ни радиоНЕуправляеми бяха вкарвани в правия път. Ясно е, че до следващите състезания трябва да се поработи много сериозно по съпътстващата екипировка за С8.

Нямаме представа как са нашите юнаци в класиранията, но това не е важно. Вероятно Малко голям Гого е с повече точки от Стоян и Светльо, но това е така, защото след множеството им неуспешни паления се намеси Деница и спаси нашето отбор от тоталпозор.
Имаше и други причини за сравнително скромното ни представяне.
Още в първия ден изобретателните каспичанлии бяха изпратили няколко красавици да разконцентрират бати Светльо и .. успяха. Даже на втория ден, когато установи, че няма червени рози за чаровната си съдийка, бати Светльо и изпрати един толкова засилен модел, че малко му остана да я свали. На земята де, не си мислете друго!
Бат Стоян пък се насади толкова близо до турския отбор, че почти докосваше една безспорна красавица. Горкото момиче, чак ръкавите на рекламната блузка си отряза, само и само да го впечатли, а той беше предварително вече загубил ума и дума.
Другата красавица от съседната маса напразно хвърляше срамежливи погледи към още по-срамежливия Малко голям Гого. Горкото момиче...
Изводи:
Първо, нашите юнаци трябва да пристигат с Каспичан само в малките часове на нощта, когато краесавиците вече са си легнали.
Второ, трябва да намеря доктор, който да изпише за нуждите на клуба медикаменти с голямо съдържание на БРОМ.
Това е. Друго спасение веке нема...