четвъртък, 28 декември 2017 г.

За 30.12., събота

За събота се очакват ниски температури и тихо време. Има предложение да  се изпробва новото транспортно средство на Бай Иван, тъй като карането на радиоуправляеми може да стане извън територията на Бургас. При всички положения - бъдете добре екипирани с обувки, чорапи, шапки, ръкавици и дрехи за тежки зимни условия. Ако не друго - поне да си направим една последна снимка за тази година.
За съжаление последните прогнози са за дъждовно време. Очевидно няма да стане нищо от мераците, но ...това е ситуацията.
За Ловеч  /11- 13.05.2018/ вече се класираха двама - Бай Иван /Ф2А, Ф2Б и евентуално Ф2Д/ и Жан / Ф5 и Ф3 "депронки"/. И тъй като финансовата помощ е почти нулева, помислете малко повече, когато пишете писмо до Снежанка за новогодишните подаръци. Бъдете скромни!!!

Поздравления от чичо Ви Розен!


Някои от Вас не познават чичо Ви Розен, но дано имате късмет да се запознаете с него. А и с всички други стари моделисти, които гледат на вас с надежда и радост. Публикувам в отделен пост неговия коментар, за да му обърнете повече внимание!

Розен Тодоров написа нов коментар за публикацията ви " Стефановден е!":

Честита Коледа на всички!!!!!

 Сърдечни поздрави на всички именници.

Слушайте г-н Янев,треньорите Стефан,Светльо и сие.

Радвам се,че в "гнездото" на орлите..кипи усилен труд.

Малките орлета да полетят и постигнат висините

/ а защо не и повече/ на Ивайло и Стефан.

Бъдете все така упорити.

Сърдечни поздрави на всички.

Весели празници!!

Розен


сряда, 27 декември 2017 г.

Стефановден е!

След нашите Христовци - ето че именици са Бати Стефан, Бати Стоян и по-малък Стоян. Да са ни здрави, късметлии и ученолюбиви...

понеделник, 25 декември 2017 г.

От флашката беглец

Флашката беглец най-сетне се завърна. Почти като в притчата за блудния син. Е, поне на Коледа ще може да видите клубна дейност от 17 декември.
Първата и най-важна операция - да напишем името на основния производител.

Мони и Ники Хеликоптероубиец най-сетне в трудова дейност.

Николай Втори или Трети?
Марио продължава да се мъчи с упоритите щанги.

Бай Иван все още е нещастен. Бутилката за метанол е празничка, перките все още не са балансирани, скочът все още е непокътнат, пък и Бати Стефан още го няма. Че и Голям Ицо - също.
Ще почваме ли да работим, или да си помислим още...

Път на младите - да си дялкат клечиците като Теодор. На заден план Бай Иван и Бати Стефан замислят пъклен план за форичката.

Първата ни приятна изненада - бати Стефан. Бай Иван има защо да е щастлив - има кой да му помогне при смяната на лагерите на форичката му.

Ке го хвърка ли, или ке пълзи??? Хамлетовски въпрос.

Теодор все още не знае какво ще му хареса...

Стоян в ролята на неверний Тома.

Втората ни голяма изненада - Бати Светльо. Дошъл е от миролюбивата Германия да учи на бойни хватки Жан и компанията от радиоНЕуправляемите. За съжаление липсват Деница, Малко голям Гого и Стоян.

Всичко започва от балансирането на перчиците.

Друго си е облеченичкото с фолио. Не е като със скоч.

Малък Ники, който вече успешно е потрошил поредното хвъркатичко, оглежда  бъдещите си придобивки от батковците Жан и Светльо.

Ивиан

Така е! Едни работят, а други задълбочено мислят.

Форичката на Бай Иван започна да мърка щастливо с новите лагери.

Николай Първи или Втори в близка среща с неизвестно бъдещо хвъркато.

Бойното наследство на Бай Иван. Почистено, подредено, напълнено. Само перчиците някъде бленуват и сънуват...Пък и тубичката с горивце е почти празничка. Не знае горката, че поръчката за рициново масло е вече в ход.

Поздравления

Честито Ви Рождество Христово!
На нашите именици / имаме си предимно Христовци!!!/ - здраве, късмет, безаварийни полети и благоденствие.
27 се очертава според прогнозите спокоен слънчев ден. Дано и кордоваците с бати Стефан да са в добро настроение, че съм им купил за "пиячка" рициново масло. Малко голям Гого да не забрави, че има да ми носи ракетарския комплект. РадиоНЕуправляемите да си проверят чекмеджетата, че нещо бройката на приемниците не ми излиза. Ще се опитам да съм след 8 часа, за да постопля малко базата.