петък, 7 юни 2019 г.

ПРОМЕНИ В ЛЯТНАТА ПОЧИВКА

Настъпиха неочаквани предложения за промени в лятната ви почивка. Това предполага, че трябва да се направят и съответните корекции.
Първо, предвижданото боядисване в клуба се отлага за есенните дни.
Второ, на 29 юни, ден събота, на авиомузея ще е желателно да се изявите. Както миналия път, но с повече бръмчащи модели. Целта е да се отпразнува подобаващо рождения ден на авиомузея. Горкичкият става на една годинка, а както е известно, нааааай-много се глезят младенците. Само на Мартин трябва да се закупят светлонепропускащи очила. По-големките знаят защо. Датата предполага, че и на 27 и 28 следобед след 16 часа ще се работи.
Трето, работилите средношколци ще бъдат включени в курс / обучение!!!/ за управление на дрон с използване на допълнителните му възможности. Вероятно това ще стане в началото на юли в съботните и неделните дни. Обучението е много сериозно, лектор ще е професор от Варна.
Четвърто, на 15 и 22 юни няма да съм в Бургас, т.е. тогава ви се падат почивните дни...

четвъртък, 6 юни 2019 г.

Днес е Спасовден

Днес е Спасовден.
Днес е именният ден на Ламята Спаска.
И независимо от различните интерпретации, които и тогава съществуваха, винаги съм възприемал Ламята Спаска като символ на ентусиазма на кордоваците (т.е. въздушните разбойници) от едно отминало време... та до днес. Кръщелници бяха Димо Желев, Евгени Желязков, Станислав Лефтеров, братята Стоян и Вълчо. Към тази ламя по-късно се присъединиха Ивайло, Дочко, Денис, Мартин, Петър и Стефан.
 Хубаво е, че традициите на ламята Спаска се продължават от Бай Иван, Жан, Алекс и Теодор.
Честит празник, именници!!!
П.П.
След това напомняне очаквам ракетарите, ерцистите и автоголаджиите и те да си измислят именни дни...

неделя, 2 юни 2019 г.

Francis Goya Daddy's Bolero



Гледайте и се учете бре, маскари!!!

Fransis Goya Daddy's bolero Snejanka



Клипчето в този вариант е за заблуда на врага. Малките да си гледат джуджавковците, а Бай Иван, Жан, Мартин, Денис и Гого да не гледат само клипчета със Снежанка, ами да почнат да се обучават на класически танци. Че балът ви е след 1-2-3 години. Няма да се излагате, я!!! Какво ще правите през дългите седмици на моделарско бездействие!?! Няма само да търкаляте търкалетата си...