петък, 3 февруари 2012 г.

Служебна информация

Броячът на този блог е включен на 29.01.2012 г. около 21ч. Брой посещения: 16907

неделя, 29 януари 2012 г.

За неточностите... и други подробности

Пиша тези редове не с желанието да споря с журналиста Митко Димитров, когото уважавам като човек и журналист, а за да не останат младите юнаци с невярна представа.
Първо, Школата по авио- и ракетомоделизъм е още от основаването на клуба, т.е. годините са малко повече. Самото и съществуване е още преди раждането на много от вашите родители.
Второ, г-н Янев е от старото ръководство.
Трето, смяната на старото ръководство може да влезе в учебниците за смяна на ръководство.
Четвърто, смятам за коректно да благодаря на останалите от"старото" ръководство за принципното им отношение към нашата школа. Вярно е, че за разлика от волейболистите, които бяха щедро спонсорирани от д-р Зайков и г-н Стойновски, няма нито една стотинка от старото ръководство, с което дейността ни да е била подкрепена. Нещо повече, преди 2 години от нашите средства бяха заделени около 20% за развитието на клуба. Нещо, което продължавам да считам за правилно, но не е лошо и да се знае.
Пето, не очаквам никакво спонсорство и от новото ръководство, а поне да си получаваме "изработените" средства от Община Бургас безпроблемно.
Шесто, освен от главните ви спонсори -родителите ви и някои познати ви лица, Школата ни се е подпомагала от Ротари клуб- Пиргос, г-н Радостин Дачев и г-жа Дачева... Естествено и от ОДК и Община Бургас.
Седмо, аз парични възнаграждения за треньорска дейност не получавам, за разлика от другите треньори. Само за кръжочна, която има отношение само за едно състезание, това в Ловеч.
Осмо, бих включил школата в другия моделарски клуб, но той е с някакви неуредени отношения с държавни институции.
Девето, искрено пожелавам на новото ръководство по-големи успехи!

С малки неточности...

Ученическите спортове с ново ръководство

stoinovski_stafidovИзтече 4-годишният мандат на управителния съвет на Обединен ученически спортен клуб „Бургас-2007". С пълно единодушие бе избран нов състав на ръководството, като вече бившият председател Ваклин Стойновски предаде шефското място на Янислав Стафидов - бизнесмен и радетел за развитието на ученическите спортове в Бургас.

От две години/?/ много успешно в клуба се включи отбор по авиомоделизъм с треньор Георги Янев, който е един от новите/?/ членове на управителния съвет. Неговите момчета донесоха на Бургас престижни награди и медали от Европейското първенство в Полша, в кръгове от Световното първенство за кордови модели в Приморско, на национално състезание по ракетомоделизъм в Каспичан, от въздушен бой в Пазарджик и ученически надпревари в Ловеч.

Много добре се представят девойките във волейбола под ръководството на доайена в този спорт Георги Делчев. Впечатляващи резултати момичетата показаха на международен турнир в Приморско, на регионални турнири в Казанлък, Сливен и Ямбол. Престижно класиране децата постигнаха на олимпийския фестивал по плажен волейбол за девойки, където мериха сили с отбори от цялата страна.

Независимо от националната криза и минимален финансов бюджет, треньори и спортисти са решени да не предават ученическите спортове и да вървят напред към още по-добри спортни постижения, стана ясно на събранието.

1 of 1