петък, 12 февруари 2021 г.

Здравейте, ученолюбивци !?!

Ако прочетете заглавието - може да откриете, че май някой се шегува с вас! Не вярвам да съм аз, но кой знае?

Няколко въпроса ме накараха да разбера, че нямате много точни отговори на въпросите от задачата ви за 5 февруари. Днес няма да правим нищо друго, докато не отговорите! Поне на себе си!

 А онези, които са  готови с отговорите - може да потърсят бели листи, молив или химикалка, после да потърсят клипа на Яндин Яп за тренера / не акробатчето!/ , да го пуснат и да запишат размерите на всеки детайл. Спирате на съответното място, прерисувате изображението и най-важното - записвате размерите. Да ви подскажа - намира се в поста от 9 януари.

А следващия петък момчетата от 4.а, които имат обещани награди/ някъде , някога и т.н./, но не  донесат записани "обещанията" ми, ще  ги загубят. Но не виртуално!!!😖😖

вторник, 9 февруари 2021 г.

Задачите за тази седмица

 Не съм получил ясни доказателства, че сте си свършили работата. Ето защо и тази седмица задачите са както предната. А този, който все пак е положил повече усилия - може да разгледа задачите на съботната /спортната/група. И най-важното - те започват от 9 януари. Там има два поста с мноооооого букви. Горкичките вие, но пък нали можете да четете!!!

Наградата за изминалата седмица се пада на Мартина. Каква е тя, Мартина може да разбере едва тогава, когато попита. Е, не е торбичка с шоколади, нито бели мерцедеси или червено ферари. Нашите награди са си типично моделарски, но могат да се получат само тогава, когато се поискат до една седмица.

How To Sand An RC Airplane Wing (without screwing up the airfoil shape)


Един много полезен клип за нашите акробатаджии - сегашни и бъдещи.

понеделник, 8 февруари 2021 г.

F1D Highlights at West Baden #CaptainMavic


Това е последното клипче за един симпатичен, но недостатъчно познат в  България клас модели. Не че никой не е правил такива модели, а доколко ми е известно - не са провеждани състезания от голям мащаб. В началото може да спрете клипчето и да разгледате по-спокойно техническите им изисквания за тегло на модела, тегло на гумената нишка, разпереността на крилото. Желателно е да ги запишете, стига да искате да участвате в битката за седмичните награди.

неделя, 7 февруари 2021 г.

Поздрави на всички от Розен Тодоров

 Здравейте на всички !!


Вече сте в новия клуб.
Поздравления.
Младите членове на клуба трябва да знаят,че вървят по пътя на
"батковците",които вече са осъществили своите мечти.
Завършили инженери,летци и техници !!!
Спортисти с участие и призове от ученически,национални,
европейски и световни първенства.
Убеден съм ,че знаете техните имена!
Познавам всички тях.
Поздрави на всички "стари" авиомоделисти,помагащи в
учебната и тренировъчна дейност

Почит и уважение на г-н Янев,за неговата дейност.

Бъдете здрави!
До нови срещи.

п.с.Минутка след публикацията на видео-клипа имах възможност
да го изгледам.