събота, 23 октомври 2021 г.

За гуменячетата

Предложени са ви две различни по отношение на използваните материали гуменячета. Вероятно ще правите третото, което не е публикувано😃, но ако ви хареса някое от първите две - направете си работен чертеж или поне скица. 

Гуменяче - 3.част

Още едно гуменяче


Гуменяче - 2. част

За Илия, Митко, Руслан и Ярослав

За да не го обхване героичен мързел Илия преди основната му задача утре, му предлагам и тази дейност. 

Вижте клипчето от 16.10 и му направете работен чертеж. Обърнете повече внимание на варианта с гумен двигател.

How To Make RC Trainer Airplane. DIY Model Airplane For Beginners


С този клип е свързана и основната задача на учениците до 6. клас- не само да се запознаете с клипчето, но и да направите работен чертеж на моделчето. Това предполага първо да направите скица на детайлите, да запишете размерите, а после да направите работен чертеж, отговарящ на посочените размери.  Предварително трябва да слепите един за друг по тяхната дължина няколко листа, а после да се запознаете с линията, триъгълника и молива и да се развихрите. Удоволствието ви е за 4 учебни часа. Дали ще работите по 10 минути на ден, или ще отделите днес и утре необходимото време - това е по ваш избор. До 29 октомври трябва да ми изпратите снимка на вайбър, че сте си свършили работата. Ако имате проблеми - пишете ми
Задачата не се отнася за Илия. Той ще получи задачата си утре! Днес Илия трябва само да обърне внимание на изработването.

Почти финал за днес







 

Едно клипче за добро настроение

Първите реакции

 Коста, Краси и Дани вече реагираха на първото ви важно съобщение. Сега чакам останалите...

Как ще работим днес?

 Времето е прекалено хубаво, за да започнем да го хабим с престой пред екраните. Ето и първата ви задача - използвайте хубавото есенно слънце днес за разходки из парковете на Бургас, играйте и се забавлявайте. И запомнете, че здравето е най-важното нещо за вас. Следобед след 18,30 ще се появят първите два задължителни клипа, които трябва да изгледате. И тъй като някои имат право да не работят онлайн, ще се занимавам с тях до 13,30

четвъртък, 21 октомври 2021 г.

Важно за съботната група!!!

 Имаме забрана за провеждане на присъствено обучение на съботната група, вероятно поне две седмици. Навярно още в петък в късния следобед или рано вечерта ще получите допълнителни обяснения как ще протече дистанционното ви. Искам да ви успокоя, че гледането на учебните филми ще е по ваше усмотрение, т.е. вие се съобразявате със свободното си време и това на родителите си. За обратна връзка можете да използвате вайбър, имейл или телефон. А и се надявам, че след края на забраната ще можете да ми покажете какво сте направили. Предварително искам да ви предупредя, че примерите със секундни лепила не важат за вас!!! Т.н. секундни лепила имат право да използват само Жан, Иван, Алекс, Марио и Ники Пачев.