сряда, 18 март 2020 г.

Cessna 172 RC Plane - DIY Build and Fly



Едно необичайно дълго клипче, което проследява доста детайлно процеса по създаването на известната Чесна 172. Много от нещата в клуба ги правим по друг начин, но това не е съществено. Има какво много от вас да научат. А и това клипче е за почивка от дългия ви учебен ден!

понеделник, 16 март 2020 г.

Задача за домашна работа




И понеже много обичате математиката - можете да спирате на важните места  клипчето и директно на картон 500 на 600 да направите шаблон на това СУ 27 с бръшлес мотор. Когато подготвите всичко - за едно- две занятия ще имате готов за полети модел.
В друго клипче, което можете сами да откриете, авторът използва добре познатите ви четкови моторчета от детските ви играчки.

How To Install (RC) Radio Control Systems, Motor, ESC, Servo. Brushed & ...



Възможно е да бъркам, но това е клипче на турски моделист. Хубавото е, че представя последната ни закупена апаратура, подарък ни е от Ротари клуб Бургас Пиргос. Като изключим лошата изолация с термошлаухата на конекторите, всичко друго може да ви помогне виртуално да опознаете апаратурата и някои нейни настройки, включването на четкови и бръшлес мотори и сервомашинките. Текстът е на турски и английски, така че ще ви е лесно да се ориентирате. Коля, Гриша, Дима и  Миша могат да погледнат в канала на Алнадо / Alnado/ за тази апаратура и да разберат по-лесно как да я изполват. Ако се справят с гледането и слушането и извършат основните настройки на апаратурата на изпита след започването на редовните занятия - ще могат да я ползват и те!
Този моделарски канал, който е на руски език, можете самостоятелно да го разгледате. Има какво да се види и разбере дори от онези, които не знаят руски.

Spring pull elevator and rudder



Продължаваме с уроците на Андрю  Нютън. В клуба ни тези техники за отклонение на хоризонталния стабилизатор / елеватор/ и за вертикалния / ръдър/ преди доста вече години ги въведе батко ви Светльо. Подходящи са за ракетопланери, метателни планери / руснаците използват думата "металки", която си е доста сполучлива.../, електропланери.